Dünya kendini her geçen gün yenilemeye devam ediyor. Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin sıkça gerçekleştiği şu dönemlerde, uzmanlarında konu hakkında çok fazla fikirleri var. Uzay yolculuklarımı dersiniz yoksa uzayda koloni kurmak mı? dersiniz birçok fikir ortaya atılıyor. Aynı zamanda bu gibi yaşanan gelişmeler hepimizin hayatında farklı değişimlere sebep oluyor.
Teknoloji sektöründe durum biraz farklı genellikle yapay zekaya ve blokchain teknolojisine olan ilgi her geçen gün çok daha artıyor. Durum böyle olunca da teknolojik gelişmeleri takip etmek oldukça zor oluyor. Fakat bizler için CryptoProcessing isimli bir platformun CEO’su olan Max Krupyshev, 2020 yılındaki takip edilmesi gereken teknolojileri duyurdu.
5G Teknolojisi
5G teknolojisi günümüzde çok fazla adından söz ettiriyor. Bu konu üzerinde Çin’deki teknoloji devi Huawei tarafından oldukça ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların sonucunda ise 1 en fazla 2 yıl içerisinde 5G teknolojisi yaygın olarak kullanılmaya başlanılacak gibi görünüyor. Biz kullanıcılar genellikle hızlı bir internet bağlantısı olarak baktığımız 5G’nin aslında daha birçok yenilikçi özelliği var.
5G Teknolojisi 3 farklı frekans sistemi ile çalışıyor. Bunlardan birisi düşük frekans 1ghz diğeri ise orta frekans 1ghz ile 10ghz arasında ve en yüksek frekans olan 10ghz ile 100ghz arasında destek sağlıyor. Aslında bakacak olursak düşük bant bağlantısı 1ghz hız 4.5G teknoloji ile arasında bir fark görünmüyor. İşte tam burada karşımıza en yüksek bant geliyor. Bu bant ile zaten tüm farklar ortaya çıkmaya başlıyor.
Blockchain
Blockchain teknolojisi zaten geçtiğimiz yıllardan beri hayatımızda olan bir teknoloji. Kripto paraların yaygınlaşması ile hayatımıza giren bu sistem bilgisayarlar arasında kullanılan dijital zincir olarak tanımlanabilir. Ayrıca kripto para alım satımlarında da bu sistem oldukça tercih ediliyor.
Yeni bir bilgisayar sistemi
Krupyshev, uzmanların bilgisayara karşı bakış açılarının biraz daha değişebileceğini düşünüyor. Bu bahsettiğimiz yetenekte bilgisayarların yüz tanıma becerisi. Şöyle ki; Günümüzde akıllı telefonların birçoğu yüz tanıma teknolojisi ile birçok uygulamaya giriş sağlamamıza yarıyor. Bizim de bunu bilgisayara adapte etmemiz çok uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Çünkü düşünsenize bilgisayardaki Outlook uygulamasına yüz tanıma sistemi ile giriş yapıyorsunuz. Bu tam bir devrim olurdu işte.