Hemoroid (Basur) Nedir? Hemoroid kendi kendine geçer mi?

Hemorroidler, anus veya rektumun alt bölümünde şişmiş venlerdir. İçlerine (anus içinde) veya dışlarına (anus dışında) yerleşebilirler. Hemorroidler yaygındır ve genellikle ciddi değillerdir. Kaşıntı, rahatsızlık ve rektal kanama gibi belirtiler oluşturabilirler.

Hemorroidler, anus ve rektum venlerinde artan basınç nedeniyle oluşur. Bu basınç, kabızlık, ishal, gebelik ve obezite gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Hemorroidler, uzun süre oturma, ağır nesneleri kaldırma ve idrar yaparken baskı yapma gibi etkenler de neden olabilir.

Hemorroidlerin tedavisi, ecza mağazalarında satılan kremler ve pomatlar, sıcak banyolar ve lif alımını artırma ve egzersiz yapma gibi yaşam tarzı değişiklikleri gibi seçenekleri içerebilir. Ağır durumlarda, cerrahi prosedürler gerekebilir.

Rehtal kanama yaşıyorsanız veya evde tedavi ile belirtileriniz iyileşmiyorsa, doktora görünmeniz önemlidir. Rektal kanama, kolon kanseri gibi daha ciddi bir durumun işareti olabilir.

Hemoroid nasıl geçer?

Hemorroidlerin tedavisi, durumun şiddetine göre değişebilen birkaç seçenek sunar. Hemorroidlerin nasıl geçebileceğine dair bazı yollar şunlardır:

  1. Yaşam tarzı değişiklikleri: Diyet ve yaşam tarzınızda yapacağınız değişiklikler, hemorroidlerin belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu, lif alımını artırma, düzenli olarak egzersiz yapma ve idrara çok su içme gibi seçenekleri içerebilir.
  2. Ecza mağazalarında satılan kremler ve pomatlar: Hidrokortizon ve çörek otu gibi maddeler içeren topikal kremler ve pomatlar, kaşıntıyı ve iltihaplı reaksiyonları azaltmaya yardımcı olabilir.
  3. Sıcak banyolar: Sıcak banyo yaptığınızda, hemorroidlerle ilişkili rahatsızlık ve iltihaplı reaksiyonlar azaltılabilir.
  4. Cerrahi: Ağır durumlarda, hemorroidleri çıkarmak için cerrahi gerekebilir. Durumun şiddetine göre değişen çeşitli cerrahi prosedürler kullanılabilir.
  5. Rehtal kanama yaşıyorsanız veya evde tedavi ile belirtileriniz iyileşmiyorsa, doktora görünmeniz önemlidir. Rektal kanama, kolon kanseri gibi daha ciddi bir durumun işareti olabilir.
Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir