Homo Ergaster Hakkında Bilgiler?

Homo ergaster, 1,9 milyon ila 1,4 milyon yıl önce Afrika’da yaşamış soyu tükenmiş bir insan türüdür. Homo Erectus türünün atalarından biri olduğuna inanılır ve bazen “Erken Homo Erectus” olarak anılır. Homo ergaster daha uzundu, daha ince bir yapıya sahipti ve önceki insan türlerine kıyasla daha büyük bir beyin boyutuna sahipti. Tür, taş aletlerin geliştirilmesi ve ateşin kullanılması gibi teknolojideki yenilikleriyle tanınır. Ayrıca Afrika’dan dünyanın diğer bölgelerine göç eden ilk insan türü olduklarına inanılıyor. Homo ergaster ve diğer insan türleri arasındaki kesin ilişki, bilim adamları arasında devam eden bir araştırma ve tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bu insan türünün diğer bir adı da Çalışan İnsandır. Afrika da yaşamış ve soyu tükenmiş bir insan türüdür. Diğer isimleri; Turkana Çocuğu ve Nariokotom Çocuğudur. Kalıntıları, Kenya/Afrika bölgesinin Turkana Gölü civarında Komple İskelet şeklinde bulunmuştur.

Homo ergaster’in atası hâlâ tartışmalıdır, ancak Homo heidelbergensis, Homo sapiens ve Homo neanderthalensis gibi sonraki hominidlerin yanı sıra Asya Homo erectus’un doğrudan atası olduğuna inanılmaktadır. Homo ergaster, australopithecine atalarından daha az cinsel dimorfizm sergiler, bu da modern avcı-toplayıcı toplumlara benzeyen daha az çiftleşme rekabeti ve daha büyük modern sosyal uygulamalar anlamına gelir. Ateşi çevreleme veya aydınlatma olarak kullanan ilk homini olarak varsayılır.

Homo Ergaster insan türü, diğer insan türlerine oranla daha büyük vücut kitlelerine sahiptirler. Ayrıca bu insan türünün nispeten daha uzun bacakları, küçük çeneleri ve dişleri vardır. Bu insan türünün yaşayışı, nispeten çağdaş insan türünün yaşayışına benzerlik göstermektedir.

Ayrıca bu türün avcı-toplayıcı tür olduğu için diğer türlere göre saldırılara karşı daha dikkatli oldukları belirtilmektedir.

Aşağıdaki yer alan çizelgedeki kırmızı alan Homo Ergaster’in Yaşam Şemasını göstermektedir. 

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir